Виклик сервіс-інженера

Системи збирання та дезінфекції чистих приміщень

Приклад роботи інноваційної системи підготовлених мопів для класифікованих приміщень, класів А, В, С та D.

Інновація - впроваджене нововведення, що забезпечує якісне зростання ефективності, затребуване ринком.

Успішне впровадження інновацій дозволяє покращити робочі процеси та оптимізувати витрати підприємства. Персонал інноваційного підприємства працює краще, швидше та ефективніше. Зрештою, таке підприємство отримує конкурентну перевагу, випускає кращий продукт і має більший успіх на ринку.

Виробництво фармацевтичних продуктів враховує безліч факторів, що впливають на робочі процеси, їх швидкість та якість. Крім того, необхідність відповідності стандартам GMP вимагає від фармацевтичного підприємства приділяти особливу увагу належному рівню кваліфікації.

Одним із елементів необхідної оптимізації виробничих процесів для українських фармацевтичних підприємств є прибирання та дезінфекція чистих приміщень.

Сучасні інноваційні розробки баварської компанії Pfennig Reinigungstechnik GmbH гарантують значні покращення у цій галузі.

Одна з таких актуальних розробок – система PPS Clino EasyMop GMP.

Системний візок Clino® CR9 EM-GMP та його спеціальні контейнери виготовлені з високоякісної фармацевтичної нержавіючої сталі класу 1.4404.

Контейнери EasyMop використовуються для попередньої підготовки мопів – текстильних виробів, які у комбінації зі спеціальною шваброю використовуються для збирання та дезінфекції чистих приміщень.

У кожний такий контейнер оператор може помістити до 12 мопів. Далі в контейнер заливається миючий або дезінфікуючий засіб, який завдяки спеціальній конструкції за кілька хвилин рівномірно просочує кожен моп. Кожен просочений таким чином моп забезпечує до 15 м ² рівномірного збирання та дезінфекції поверхні. Один такий контейнер дозволяє оператору обслуговувати до 180 квадратних метрів усіх поверхонь чистого приміщення – стін, підлоги та стелі. Системний візок Clino® CR9 EM-GMP може розмістити до 4 контейнерів EasyMop.

Використання такої системи підготовлених мопів має ряд переваг у порівнянні з традиційними дво- чи тривідерними методами збирання.

По-перше , досягається найвищий рівень гігієни. Адже на відміну від двох або тривідерного методу збирання, попередньо підготовлені мопи не потрібно споліскувати для повторного використання. Кожен моп використовується один раз і після використання замінюється на наступний. При цьому відпрацьовані мопи відправляються в пакет або спеціальний контейнер на візку для подальшого прання або автоклавування, а оператор використовує наступний моп.

Таким чином, повністю виключається ризик перехресного забруднення. Крім того, всі елементи системи розроблені таким чином, щоб оператор не торкався руками ні свіжих, ні відпрацьованих мопів у процесі збирання.

По-друге , швидкість збирання та дезінфекції збільшується до 200% при використанні системи EasyMop, тим самим заощаджуючи значну частину часу оператору для виконання інших виробничих завдань. Така оптимізація можлива завдяки відсутності необхідності повторно споліскувати та віджимати швабру. Крім того, відсутність механічного віджиму та великих відер дозволяє значно зменшити габаритні розміри візка. Системні візки PPS EasyMop займають не більше 0,5 м робочого простору чистого приміщення.

По-третє , системний візок Clino® CR9 EM-GMP повністю відповідає високим стандартам GMP, що підтверджують результати довгострокового тестування та сертифікати Штутгартського інституту IPA Fraunhofer. Всі елементи конструкції системного візка мають гладкі поверхні, які легко дезінфікувати, колеса виготовлені з антистатичного матеріалу, контейнери, швабра та мопи можуть автоклавуватися.

У цьому кожен моп витримує до 50 циклів автоклавування як +134°С. Згодом, при необхідності такі мопи можуть застосовуватися в інших приміщеннях, наприклад в сірих зонах, забезпечуючи необхідний рівень економії.

Використання інноваційних систем PPS Clino EasyMop GMP у класифікованих чистих приміщеннях (Класи А,В,С та D) дозволяє домогтися виняткової конкурентної переваги підприємства, а саме: оптимізуються та прискорюються щоденні робочі процеси, виключається ризик перехресних забруднень, досягається постійний високий дезінфекції для успішної та стійкої валідації.

Все це сприяє підвищенню рівня кваліфікації та також впливає на підвищення якості кінцевого продукту фармацевтичного підприємства.

Широка лінійка рішень Pfennig Reinigungstechnik GmbH охоплює потреби всіх масштабів від невеликих лабораторій до великих цехів. З 1998 року інтереси компанії в Україні ексклюзивно представляє компанія СП КБТ .

Ми готові надати вам компетентні консультації на всіх етапах – від аналізу завдань та вибору необхідного обладнання до розробки індивідуальних систем збирання та дезінфекції.

Телефонуйте чи пишіть нам – ми будемо раді поділитися досвідом та допомогти: +38 (044) 499-48-45 (пн-пт з 9 до 18)